Friday, March 29, 2013

Air Botol Plastik Dan Kanser Payudara



Air dalam botol plastik di dalam kereta anda, sangatlah merbahaya!!!! Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen Show dan mengatakan perkara yang sama. Perkara ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara, terutamanya di Australia.



Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam kereta. Hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang boleh menyebabkan kanser payudara.

Jadi sila berhati-hati dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam kereta, dan share perkara ini untuk pengetahuan rakan-rakan anda. Maklumat seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebaik mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca. Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak perempuan mengetahui ini semua.

Seperti yg kita sedia maklum, di dalam Islam ada menyatakan air terbahagi kepada 4 dan salah satunya ialah air musyammas iaitu air yang terdedah kepada matahari sememangnye tidak elok diminum kerana kebarangkalian blh bertukar kepada racun.

Waallu a'alam..

Jadi.. renung2kan.

sharing :-

6 comments:

diana said...

tak snggup nak minum sebab bila dok dlam kereta lama bau dia pun dah lain macam la..sebab kena panas tu kot..

diana said...

tak snggup nak minum sebab bila dok dlam kereta lama bau dia pun dah lain macam la..sebab kena panas tu kot..

DLaAMaya22 said...

Assalamualaikum... Betul mcm diana ckp tu, bau die pon dh laen, tp dulu dahaga sgt mnum jgk.. Huhu Thnx 4 da info... n tdk lupa jgk taw, kaum lelaki pon bleh kne Kanser Payudara :')

Coach Factory said...

oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, michael kors outlet online, michael kors outlet online, kate spade handbags, michael kors outlet online, nike air max, kate spade outlet online, red bottom shoes, louis vuitton, chanel handbags, burberry outlet online, prada outlet, cheap oakley sunglasses, michael kors outlet, louis vuitton outlet online, coach outlet, ray ban sunglasses, gucci handbags, nike air max, christian louboutin outlet, louis vuitton outlet, longchamp handbags, michael kors outlet store, jordan shoes, longchamp outlet online, nike shoes, louis vuitton outlet, oakley vault, nike free, longchamp outlet, burberry outlet online, prada handbags, ray ban outlet, michael kors outlet online, coach factory outlet, coach outlet store online, louis vuitton handbags, tory burch outlet, christian louboutin shoes, louboutin shoes, polo ralph lauren, tiffany and co jewelry, coach purses, true religion

Coach Factory said...

true religion outlet, air max pas cher, barbour, longchamp, sac louis vuitton, sac vanessa bruno, mulberry, north face pas cher, new balance pas cher, louis vuitton, nike free, oakley pas cher, longchamp, nike huarache, ray ban pas cher, ralph lauren, chaussure louboutin, hollister, converse pas cher, nike blazer pas cher, true religion outlet, longchamp pas cher, nike trainers, ray ban uk, sac michael kors, timberland, nike free pas cher, nike roshe run, tn pas cher, lacoste pas cher, air max, scarpe hogan, nike air force, louis vuitton pas cher, hollister, nike air max, vans pas cher, michael kors uk, lululemon, abercrombie and fitch, hermes pas cher, north face, guess pas cher, michael kors canada, burberry pas cher, air jordan, nike roshe, louis vuitton uk, nike air max, ralph lauren pas cher

Coach Factory said...

canada goose, marc jacobs outlet, ugg, insanity workout, uggs on sale, abercrombie and fitch, beats headphones, nfl jerseys, chi flat iron, babyliss pro, mont blanc pens, p90x workout, hollister, ghd, north face jackets, moncler, giuseppe zanotti, ugg boots, soccer shoes, mac cosmetics, ugg soldes, wedding dresses, soccer jerseys, ferragamo shoes, herve leger, uggs outlet, bottega veneta, north face outlet, new balance outlet, moncler outlet, moncler, reebok outlet, canada goose outlet, mcm handbags, canada goose pas cher, vans outlet, valentino shoes, jimmy choo shoes, roshe run, rolex watches, canada goose outlet, birkin bag, asics shoes, canada goose uk, celine handbags, canada goose outlet, lululemon outlet, ugg outlet, instyler ionic styler, moncler