Monday, December 26, 2011

Rahsia Tahi Lalat






Masyarakat pada zaman dahulu mengenal seseorang dgn melihat tanda pada badannya.Diturunkan di sini firasat tentang tahi lalat. Sejauhmana kebenarannya tidaklah diketahui dgn jelas. Namun begitu,ia biasa diajarkan di kalangan Masyarakat Melayu.Hanyalah sekadar menambah pengetahuan.

Bantal Yang Mana Pilihan Anda



1)Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni.Penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan. 2) Menggunakan Banyak Bantal Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri,sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain. 3) Tidur Dengan Satu Bantal Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya.Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsusemata-mata. 4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn orangramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapaicita2. Mereka tdk suka berusaha. 5) Tidur tanpa Bantal Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.


Friday, December 23, 2011

Doakan Kesejahteraan MB Kelantan

Mari lah kita sama-sama mendoakan kesejahteran MB Kelantan Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat yang di masukkan ke ICU akibat serangan jantung pada 22 December 2011 lebih kurang pukul 6 pagi tadi. Semoga cepat sembuh

SUMBER

Monday, December 19, 2011

Erti Hidup



Angin kau membawa bahteraku kemana mahumu…
Dikamar daku sering bertanya
Mana tempatku di dunia
Tepuk dada tanyalah selera
Jika daku ingin berjasa
Memberikan hidupku makna
Tepuk dada tanyalah selera
(Korus)
Inginku(kiniku) mengenali
Erti hidup yang diberi
Dunia jadi saksi
Liku-likukan ku harungi oh…
Tidak lagi kan aku disitu
Menyaksikan kehidupan berlalu
Kan ku kerah darah keringatku
Tiba waktu aku tiada
Tidak akan daku sesali
Daku hidup caraku sendiri
Angin kan ku bawa bahteraku
Kemana majuku
Kini ku berani mengemudi
Kemana ku pergi
Bagai guruh bergegar bumi
Aku tetap teguh berdiri
Penuh pengorbanan yang sejati


Saturday, December 17, 2011

Pemain Cameroon Samuel Eto’o Digantung




JOHANNESBURG: Cameroon mengenakan pengantungan terhadap Pemain Bola Sepak Terbaik Afrika, Samuel Eto’o sebanyak 15 perlawanan selepas menyertai tindakan mogok pemain menjelang perlawanan persahabatan antarabangsa menentang Algeria bulan lalu. 





Hukuman yang mengejutkan dan dianggap terlalu serius itu diambil jawatankuasa disiplin Persekutuan Bola Sepak Cameroon Football (FECAFOOT), semalam.

Kapten yang juga penyerang antarabangsa Cameroon itu dinamakan sebagai Pemain Bola Sepak Terbaik Afrika untuk empat kali dan sudah menyertai pasukan kebangsaan lebih sedekad.
Eto'o dikatakan sering tidak bersetuju dengan pegawai FECAFOOT terutama berhubung soal pembayaran kepada pemain. 

Dia dikatakan bertindak bersama pemain skuad kebangsaan memboikot perlawanan menentang Algeria sehingga perlawanan itu terpaksa dibatalkan. 

Eto’o dan rakannya dalam pasukan kebangsaan mendakwa mereka tidak menerima bayaran tertunggak daripada FECAFOOT dan pembatalan perlawanan dengan Algeria itu menyebabkan FECAFOOT terpaksa membayar ganti rugi AS$1 juta. - AFP 


SUMBER

Tuesday, December 13, 2011

Keburukan Mi Segera , Masak Cara Yang Betul


Diringkaskan dalam mi segera terdapat bahan perencah iaitu MSG. Antara kesan buruk MSG ialah :
- Merosakkan fungsi buah pinggang
- Rasa panas di dada
- Perubahan warna wajah
- Diserang sakit kepala
- Meningkatkan risiko serangan kanser
- Bagi kanak-kanak, ia akan mengurangkan penyerapan nutrisi lain
- Menjejaskan perkembangan janin
- Wanita mengandung mengalami keguguran
- Anak yang dilahirkan kemungkinan tidak sihat

Apa pun, bagi penggemar mi segera (terutamanya mahasiswa yang mahu berjimat) anda masih boleh menikmatinya dengan memasak dengan cara yang betul. Teknik yang disarankan :

- Masak air di atas api sehingga mendidih. Setelah itu masukkan mi ke dalamnya. Tunggu seketika.
-Apabila mi sudah lembut, angkat dan toskan. Buang air rebusan tadi kerana ia mengandungi 'wax' yang terlarut daripada mi segera   tadi.
-Didihkan air yang baru. Masukkan mi segera ke dalam air yang menggelegak seketika sebelum mematikan api. Tambahkan sayuran hijau yang dicelur bagi menambah kebaikan nutrisi dalam sajian mi tadi.
-Dengan kadar haba yang masih ada, barulah dimasukkan bahan penambah perisa ke dalam mi yang telah dimasak.

Selamat mencuba!

SUMBER : Majalah Rapi



Kredit Ditolak Tips Untuk Pengguna Blackberry



Serius bengang bila kredit di tolak bila check baki walaupun tidak menggunakan data service, untuk pengguna Blackberry (BB) yang pakai prepaid, saya nak bagi tips untuk mengelakkan prepaid anda di tolak. 

1. Tekan butang MENU
2. Pilih menu OPTION
3. Pilih MOBILE NETWORK

Dalam MOBILE NETWORK ada DATA SERVICES dan WHILE ROAMING

4. Anda OFF kan kedua-dua option tersebut.

Bila anda ' off ' kan option tersebut, kredit anda tidak akan di tolak, kredit anda di tolak mungkin di sebabkan aplikasi-aplikasi yang anda install di dalam BB anda seperti FB,Twitter, Game dan sebagai nya. Kalau anda x off kedua-dua option tersebut tidak hairan la kredit anda akan di tolak.

Bila anda melanggan Blackberry Internet Services BIS,pastikan anda ON semula option tersebut.



p/s: xnk pening pkai postpaid..... :)

Monday, December 12, 2011

Sperma Perokok Gred E Tiada Kualiti



SAYA dan isteri berusia 27 tahun dan kami berkahwin hampir dua tahun. Sehingga kini isteri belum hamil.
Baru-baru ini saya melakukan ujian kesuburan lelaki di hospital swasta.
Keputusan menunjukkan saya menghadapi masalah kurang kuantiti sperma dan tiada sperma aktif. Jumlah sperma yang diukur cuma 23 x 106 ml/g daripada 2.5 ml isi padu, malah tiada jumlah sperma aktif dan 35 peratus sperma bergerak perlahan dan 25 peratus sperma tidak bergerak.

Bolehkah masalah saya diubati kerana kami mahu cahaya mata dan latar belakang keluarga tiada masalah. Saya pernah kemalangan pada 2007, di mana tulang belakang terakhir di bahagian punggung mengalami keretakan. Saya juga kuat merokok. 

Saya merokok sekitar 20 batang sehari. Kerja seharian saya banyak dihabiskan di dalam kereta dan pejabat, dan saya juga selalu tidur sekitar jam 12 tengah malam kerana melakukan kerja pejabat di rumah.

Disebabkan kekangan kerja, saya juga jarang bersenam. Hampir dua atau tiga bulan sekali baru saya bersenam. Hubungan kelamin juga biasanya bertahan 15 minit saja kerana alat sulit saya tidak dapat bertahan lama sebelum ejakulasi. 

SUAMI MURUNG
Kuala Lumpur


Anda menjalani ujian air mani dan mendapati bilangan sperma dan kualiti sperma merosot. Kemungkinan juga peratusan sperma anda tidak berbentuk normal.

Mungkin doktor memeriksa buah zakar anda untuk meneliti jika isi padu kedua-duanya normal dan pembuluh darah zakar normal tanpa perubahan berpintal atau varikosel.

Anda mungkin tahu kedudukan buah zakar dalam kerandut dan di luar badan. Jika anda memakai seluar dalam ketat atau tebal, suhu dalam kerandut zakar menjadi tinggi dan ini menjejaskan proses pembiakan sperma dalam kilang sperma.

Sama juga jika berat badan tinggi dan anda banyak melakukan kerja dalam keadaan duduk kerana itu membuatkan buah zakar terperap dalam ‘lemak’ seolah-olah macam dalam ‘ketuhar’ yang secara langsung meningkatkan suhu kerandut buah zakar dan menjejaskan pengilangan sperma.

Amalan merokok boleh menjadi sebab utama sperma bermasalah. Merokok membuatkan anda menghidu bahan toksik yang merosakkan sistem reproduksi dan kesuburan tanpa anda sedari.

Merokok mengancam kesuburan lelaki secara meluas. Mungkin maklumat ini dapat membuka minda dan mendorong anda berhenti merokok.


1. Mengikut kajian pakar kesuburan, merokok merosakkan sperma secara terus apabila air mani tercemar dengan bahan toksik yang menyebabkan kerosakan kepada protein dan nutrien dalam air mani.

Kajian mendapati jika ibu atau bapa perokok, masalah mungkin berlipat ganda apabila bahan toksik berada dalam baka dan menjadi aktif apabila si anak mula merokok. Proses kerosakan sperma meningkat ketara apabila amalan merokok berpanjangan. Lagi lama anda merokok, lagi bermasalah kualiti sperma anda.


2. Merokok mengurangkan bilangan sperma. Ini kerana bahan kimia mencegah penyerapan vitamin dan mineral dalam air mani seperti kekurangan vitamin B12, vitamin E dan zakat galian Zinc.

Merokok merendahkan tahap hormon kesuburan diperlukan untuk pembiakan sperma dalam kilang. Kadar peratusan bilangan sperma boleh merosot daripada beratus-ratus juta kepada satu angka dalam keadaan serius.


3. Merokok mengganggu pergerakan sperma. Pergerakan sperma ialah keupayaan ia bergerak secara ke depan memasuki serviks dan salur telur untuk sampai ke telur untuk percantuman. Sperma perlu bergerak laju dan sehala supaya dapat bergerak dalam kelajuan baik supaya mudah sampai ke destinasi. Ini terhalang akibat merokok. Bilangan sperma yang sampai tidak cukup untuk berinteraksi dengan telur bagi memudahkan penetrasi satu sperma ke dalam telur.


4. Merokok menyebabkan penghasilan sperma berbentuk tidak normal akibat tindak balas ‘free radicals’ daripada kimia rokok. Sperma tidak berbentuk normal tidak dapat bergerak dan dapat bercantum dengan telur.



Saturday, December 10, 2011

Friday, December 9, 2011

Thursday, December 8, 2011

Ombak Rindu HD Download

Ombak Rindu adalah sebuah novel berbahasa Melayu karya Fauziah Ashari. Ia berkisarkan tentang kehidupan seorang gadis bernama Izzah yang yatim piatu.

Ombak Rindu - Filem Adaptasi dari Novel. Lakonan Maya Karin, Aaron Aziz, Lisa Surihani & Bront Palare
.  


 SELAMAT MENONTON 

>>> DOWNLOAD <<<



Aksi Bahaya Superman Bila Tunggang Motor

Sampai sekarang aku xtau ape masalah beliau. Agak2 lah weiii haha , aku nak terkencing bila tgk video nehh... part plg lawak seat boleh tercabut n tggl cmtue jer... cm sial puiiiii ! hahaha

Thursday, December 1, 2011

Imej dan Gaya dR Rozmey Terkini

Gaya Mutu Keunggulan,my name is rozmey hahaha dah pkai cap beb! maju setapakk,korang jgn duk kondem imej die lg k...full stop

Keindahan Doa & Sabar

This story about “the power of Istighfar” It's from the life of Imam Ahmed Bin Hanbal, who is considered as a renowned scholar of Islam and a famous theologian. Imam Ahmed is also considered to be the founder of the Hanbali school of fiqh (Islamic jurisprudence) and is one of the most celebrated Sunni theologians, often referred to as the “Sheikh ul-Islam” or the “Imam of Ahl al-Sunnah.”
During his old age, while Imam Ahmed was travelling he stopped by a town. After the prayers, he wanted to stay for the night in the masjid yard because he didn’t know anyone in the town. Owing to his humility, he hadn’t introduced himself to anyone thinking that if he did, he would be welcomed by many people. Failing to recognize Ahmed bin Hanbal, the caretaker of the mosque refused to let him stay in the mosque. As Imam Ahmed was quite old, the caretaker had to drag him out of the mosque. On seeing this, a baker from a nearby place felt pity for this man (Imam Ahmed) and offered to be the host to him for the night. During his stay with the baker, Imam Ahmed observed that the baker would constantly recite Istighfar (seek forgiveness from Allah). Imam Ahmed asked the baker if the constant practice of saying Istighfar had any effect on him. The baker responded by telling Imam Ahmed that Allah had accepted all of his duas (supplications), except one. When he asked him what dua was it that hadn’t been accepted, the baker replied that he had been asking Allah to provide him the privilege to meet the famous scholar Imam Ahmed bin Hanbal. On this, Imam Ahmed bin Hanbal said that Allah had not only listened to his dua but had dragged him onto his (the baker’s) doorsteps. [Summarized from Al Jumuah magazine, vol 19, issue 7] This story is a reminder of the power of saying Istighfar (seeking forgiveness) frequently. Let’s remember that the prophet used to say Istighfar frequently during the day. Let's always try and say "Astagfirullah" 100x everyday from today