Saturday, February 26, 2011

Susah Payah Sebuah Mesin

Korang tau x sape yang bersusah payah di sebalik mesin-mesin nie??













p/s: sgt kretif diorg nie.....

Jozan Versi Magic

JOm layan video magic,macam zizan dan johan plak hahaha lawak2 magic la kunun .......terbaekkk lahhh






Happy Weekend :)

Sebab Kenapa Utara Tidak Di Tawan Portugis

Tolong sebarkan perkara ini (Sejarah Penjajahan Tanah Melayu) kepada kawan kawan kita supaya kita semua dapat kesedaran di sebalik sejarah yang sengaja tak didedah disebabkan agenda tertentu.. Semoga dari pendedahan ini kita mengambil iktibar betapa Ketuanan Melayu disanggah selama ini.....




Tolong sebarkan perkara ini (Sejarah Penjajahan Tanah Melayu) kepada kawan kawan kita supaya kita semua dapat kesedaran di sebalik sejarah yang sengaja tak didedah disebabkan agenda tertentu.. Semoga dari pendedahan ini kita mengambil iktibar betapa Ketuanan Melayu disanggah selama ini.....

1508: Alfonso de al buqurque menyampaikan hasratnya kepada Raja portugis untuk meluaskan pegaruhnya ke Asia Tenggara ( Melaka pusat perdagangan asia tenggara ketika itu) dan juga laluan penting perdagangan timur barat. Raja Portugis bersetuju untuk menyediakan kemudahan bala tentera 158 buah kapal, 15300 ( anggaran) bala tentera

1509: Portugis menghantar perisik ke Melaka untuk mengetahui keadaan kekuatan pertahanan disana

Oct 1511: Alfonso berjaya menawan Melaka setelah berhempas pulas melawan 5 pahlawan melayu terhandal (Hang Tuah, Hang Lekir, Hang Lekiu,Hang Jebat dan Hang Kasturi) ini adalah mimpi ngeri bagi pihak Alfonso, untuk menawan Melaka serta berlawan dengan 5 Hang bersaudara, mereka perlu mendapat askar tambahan setelah 15,000 askarnya terkorban dalam pertempuran selama 6 hari itu dengan 5 Hang bersudara..akhirnya dapat juga menawan Melaka setelah hampir kecewa dan putus asa...

1512: Setahun 2 bulan kemudian Alfonso ingin meluaskan kekuasaannya ke Perlis, Kedah dan P.Pinang, yang ketika itu adalah pusat pengeluaran tebu untuk gula rantau ini...

Feb 1512: Alfonso menghantar perisik ke Perlis, Kedah dan Pulau Pinang untuk mengetahui kekuatan bala tentera di sana mengikut sejarah, perisiknya telah ke kedai kopi sekitar untuk mendapat segala maklumat yang diperlukan.. .

Seminggu selepas

Feb 1512: Perisik balik ke Melaka untuk memberitakan hasil risikan kepada Alfonso. Di bawah adalah perbualan percakapan antara perisik dengan Alfonso yang selama ini cuba disembunyikan dalam buku sejarah.

Perisik 1.2.3: selamat pagi tuan (sambil bertabik)


Alfonso: selamat pagi


Perisik 1: Begini lah tuan, lupakan saja niat tuan untuk menawan Perlis, Kedah dan Pulau Pinang


Alfonso: Kenapa kuat sangat kah mereka itu..? ( dengan nada marah dan bongkak)


Perisik 2: Untuk menawan melaka yang mempunyai 5 pahlawan terhandal Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Kasturi, Hang Lekir dan Hang Lekiu pun kita kehilangan hampir 15,000 bala tentera, inikan pula kita nak menawan Perlis, Kedah dan P.Pinang yang mempunyai beribu ribu hang..


Perisik 3: Betoi tu tuan...antaranya

hang sihat, hang buat apa, hang apa habaq, hang lagu mana, hang pi mana, hang nak pi mana, hang kat mana, hang singgah dulu, bapak hang, mak hang, adik hang, tok hang dan macam macam lagi hang ada kat sana.....

Mendengar hasil risikan itu Alfonso pun tak jadi nak pi serang disebabkan pengalamannya sebelum ini bersama 5 pahlawan melayu Melaka amat ngeri....... ini kan pula nak berhadapan beribu ribu hang kat situ.


Thursday, February 24, 2011

Latest Mercedes Benz Facelift 2011

Mercedes-Benz (juga disebut sebagai "Mercedes", "Benz" ataupun "Merc") adalah satu jenama Jerman bagi kereta, bas dan lori di bawah syarikat DaimlerChrysler (sebelum ini oleh Daimler-Benz dari tahun 1926-1998). Syarikat Daimler-Benz terbentuk pada 28 Jun 1926 hasil penggabungan 2 syarikat perintis automotif iaitu Benz & Cie. dan Daimler Motoren Gesellschaft (DMG).
Kini, Mercedes-Benz sedang bergiat aktif di dalam Formula 3, DTM dan Formula Satu mengorak langkah dalam industri permotoran dengan mengeluarkan model terbarunya pada 2011(gambar).







Wednesday, February 23, 2011

Kharul Fahmi Menangkap Kemas Kepala Pemain Pakistan

Pasukan Malaysia telah mendahului Pakistan dengan 2 gol manakala Pakistan 0 setelah menamatkan perlawanan Pusingan Kelayakan Olimpik Asia tadi.


Insiden tersebut juga pemain Pakistan dikenakan kad merah..Jom layan video..



insiden kad merah pemain Pakistan setelah Khairul Fahmi menangkap kemas kepala beliau ...hehe




gol pertama Malaysia



gol kedua Malaysia

credit Sokernet

Kisah Perompak Bank

Seorang pencuri sangat pakar merompak bank di mana kepakaran utamanya adalah memecahkan kod rahsia pintu lemari besi. Ia selalu bekerja sendiri tanpa dibantu anak buah atau asistennya. Suatu ketika, ketika di tengah malam dia memasuki sebuah bank yang baru 1 minggu dibuka / dirasmikan. Sebuah almari penyimpanan dengan nombor rahsia yang paling canggih berhasil dibukanya.

Namun ia sedikit hairan kerana di sana tidak terdapat wang sama sekali, melainkan cawan-cawan berisikan puding warna susu. Ruangannya pun dingin sekali. Akhirnya ia memutuskan untuk memakan puding- puding tersebut sebelum membuka
almari besi lainnya. Kerana lapar ia habiskan semua puding di almari besi pertama.

Lemari besi kedua berhasil dibuka, sekali lagi ia terjumpa puding dalam cawan-cawan plastik. Seluruh
almari ada 5 unit, dan kesemuanya berisi puding, dan ia menghabiskan banyak sekali puding. Namun ia dengan kekenyangan pulang ke rumah dan masih agak heran, kenapa bank itu tidak menyimpan wang sama sekali. Atau mereka memang sudah mengetahuinya akan dicuri? Aah biarlah yang penting aku kenyang serunya.

Keesokan paginya dengan setengah mengantuk ia terbangun kerena suara penghantar surat khabar memasukkan surat khabar ke dalam rumahnya melalui celah jendelanya. Sambil menguap dia membuka surat khabar dan terpaku melihat Head Line di halaman pertama dengan judul bertuliskan dengan huruf yang besar -besar.




'BANK SPERMA DIROMPAK'

Monday, February 21, 2011

Tuala Wanita Punca Barah

Sekadar peringatan untuk wanita mahupun lelaki yang sudah berumahtangga. Isu ini amat membimbangkan bagi wanita. Di harap Kementerian Kesihatan mengkaji permasaalahan ini.


KUALA BERANG: Kementerian Kesihatan digesa memberi penjelasan kepada orang ramai berhubung dakwaan bahawa penggunaan tuala wanita dikatakan menjadi punca wanita menghidap penyakit barah pangkal rahim.
Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar, Usahawan dan Koperasi negeri, Datuk Rosol Wahid, berkata penjelasan perlu bagi mengelakkan kekeliruan di kalangan rakyat berhubung dakwaan itu yang dibuat beberapa persatuan pengguna dan tersebar melalui internet.
Berdasarkan kajian sebuah persatuan pengguna, antara punca utama wanita diserang barah pangkal rahim adalah disebabkan penggunaan tuala wanita yang diperbuat daripada bahan buangan termasuk kertas terpakai.

“Jika kita kaji dan membuat perbandingan, wanita pada zaman dulu tidak menghidap penyakit barah pangkal rahim kerana tidak menggunakan tuala wanita, justeru, dakwaan itu memang nampak ada asasnya.


“Sebab itu kita minta kementerian membuat kajian dan mengumumkan sama ada dakwaan dibuat persatuan pengguna terbabit betul atau sebaliknya supaya orang ramai terutama di kawasan luar bandar tidak terus keliru,” katanya.


Beliau berkata demikian ditemui selepas merasmikan Kem Kesihatan Felda Bukit Banding bertemakan ‘Ke Arah Kesedaran Penyakit Kusta dan Barah’ di Dewan Sivik Felda Bukit Banding, Ajil, Hulu Terengganu di sini, semalam.

Sementara itu, Rosol juga meminta Kementerian Kesihatan membuat kajian mendalam mengenai serangan angin ahmar yang semakin berleluasa hingga kerajaan negeri mendapati hampir setiap keluarga ada seorang penghidap.

“Selain kajian, kementerian juga perlu menggiatkan kempen kesedaran dan langkah pencegahan bagi mengelak serangan angin ahmar di kalangan penduduk termasuk di kawasan luar bandar.


“Kita difahamkan punca utama serangan angin ahmar adalah disebabkan saluran darah tersumbat dan saluran urat pada otak pecah,” katanya.



Info- Harian Metro 21 Feb 2011

Sunday, February 20, 2011

Tips Berguna Ketika Di dalam Lift




















Bosan bila naik lift?? Menunggu untuk sampai ke tingkat yang anda ingin kan?? Tidak tahu buat ape untuk mengisi masa tersebut ?? Ikuti lah tips ini agar anda tidak bosan di dalam lift.

1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat temujanji?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik...tik...tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, nanti pasti terbuka lagi!".

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Udaranya cukup tidak disitu?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah wilayah SAYA"



sekian terima kasih.....

Tabiat Pelik Buruk Anda

Korang ade tabiat pelik untuk di kongsi kan ??? Selalunyer sesetengah orang mempunyai tabiat pelik atau buruk. Mesti korang pernah jumpe member korang atau saudara -mara yang bertabiat pelik/buruk nie. Macam aku,aku suke sangat gigit bibir,xtau la kenapa,nak kata bibir aku macam angelina jolie pun,tak jugak. Mase termenung sorang2,mase kusyuk buat keje,mase tengah berfikir,suke sangat gigit bibir,bukan di buat2 tapi dengan secara automatik nyer aku tergigit bibir. Haaaaaa malu jap citer pasal tabiat pelik aku kat orang. Ade sesetengah orang plak suka cium dan gentel bucu bantal. Selalunya perempuan kott hehe


















Mase aku dekat hostel dulu pun,ade jugak mamat nie,member satu dorm dengan aku. Die budak sarawak, die suka sangat bercakap dengan bantal peluk die tue,aku pun naik pelik sebab baru je kenal kan. Aku tengok bantal tue pun da pelik semacam same mcm tuannya,bantal peluk tue kecik jer,kat atas tue dah berbentuk kepala. hahaha aku selalu je gelak tengok die bercakap dengan bantal tue. Aku pernah jugak tanya pasal bantal tue,die cakap tue la bantal bucuk,sejak kecik samapi besar kalau tido takde bantal tue,memang haru biru la, memang xboleh tido. Aku try la test,aku dan member aku saje gurau sorok kan die punyer bantal. HAaaaa memang macam orang hilang anak la. Die tue anak bongsu,anak bongsu memang macam tu eh??? hehehe

Pernah jugak tengok orang yang suka bercakap depan cermin,tue perangai pelik ke??? Korang pernah buat x?? Kalau nak tahu pelakon diorang praktis berlakon camtue la. Dengan melihat wajah sendiri boleh menaikkan semangat dan yakin terhadap diri untuk berdepan dengan orang ramai. Selain itu jugak aku pernah tengok orang gigit kuku,xkire la mase tengah tengok tv ke,tengah membaca ke,tengah tension ke,gigit kuku 24 jam. Nasib baik la mase tengah makan x gigit eeeeeeEEE. Jangan sampai gigit dengan tangan tue suda la,kang claim insurans cakap dah kudung hehe 1 jari tangan atau kaki kita nie sangat berharga woooo....

Perangai atau tabiat pelik korang ape?? korek hidung?? gigit sabunn?? kencing dlm seluar?? suka kentut?? Jom kongsikan kat sini.....

Malam Pertama Yang Gagal

Hairi masuk kedalam biliknya. Perutnya terasa ada rama2 didalam. Gelisah teramat sangat. Pabila dia masuk isterinya memandangnya dengan senyuman.

Isteri : Dah sedia ke bang?

Hairi: (debar2) Ermm dah kot?

Isteri: Jangan lupa pasang lampu masa tgh operasi.... kang tak nampak susah..

Hairi: Ye la sayang..

Isteri: Apa lagi kalau dah sedia salinlah pakaian tu dulu...

Maka Hairi pun salin pakaian dan



























tukar baju pasukan RELA. Teringat isterinya suruh pasang lampu dia terus ambil lampu picit. ITULAH MALAM PERTAMANYA SBG PASUKAN RELA HUA HUA HUA HUA

Isteri: Nape gelisah sangat ni bang?

Hairi: Takde pa cuma Abang harap tak tersermpak ngan perompak ganas itu je...

Saturday, February 19, 2011

izz3.com jual jus pulakkk ??

Ade beberapa rakan blogger aku tanyerr,izz3 tue nama ko ke?? Memang name ko ke ?? Meh aku nak citer asal usul izz3 dengan izz3.com . Nama sebenar aku adalah mohd izze..so aku tukar kan ' E ' dengan '3'. Mesti ade sebabnya aku tukar kan, Mase aku beli domain ari tue,aku memang nak sangat full name aku dijadikan nama blog. Memang nak letak izze.com . Tapi mase register nak beli domain,aku check la availablity izze.com,nama domain izze.com untuk dijadikan nama domain blog aku dah unavailable.. frust jugak aku huh, nama aku dah di gunakan orang lain terlebih dahulu. Aku taip la izze.com nak tengok website ape yang guna name tue. Korang nak tau website ape ?? haaa tengok gambar nie...














Haaa website jus beb,berdasarkan pembacaan aku FAQ die website izze.com tue,izze tue adalah anak perempuan pengasas syarikat jus tersebut. Lawa gak page diorang,colourful.. Emmm diorang kena bagi aku sket royalti nie sebab guna nama sama ngan aku. Tunjukk ic kang hehehe

100 Domain Tertua Di Dunia

Ramai blogger yang pakai domain sekarang,macam-macam nama,pelik2 plak tue,korang nak tau x info tentang domain ??


























1. symbolics.com: March 15, 1985

2. bbn.com: April 24, 1985

3. think.com: May 24, 1985

4. mcc.com: July 11, 1985

5. dec.com: September 30, 1985

6. northrop.com: November 7, 1985

7. xerox.com: January 9, 1986

8. sri.com: January 17, 1986

9. hp.com: March 3, 1986

10. bellcore.com: March 5, 1986

11. ibm.com: March 19, 1986

12. sun.com: March 19, 1986

13. intel.com: March 25, 1986

14. ti.com: March 25, 1986

15. att.com: April 25, 1986

16. gmr.com: May 8, 1986

17. tek.com: May 8, 1986

18. fmc.com: July 10, 1986

19. ub.com: July 10, 1986

20. bell-atl.com: August 5, 1986

21. ge.com: August 5, 1986

22. grebyn.com: August 5, 1986

23. isc.com: August 5, 1986

24. nsc.com: August 5, 1986

25. stargate.com: August 5, 1986

26. boeing.com: September 2, 1986

27. itcorp.com: September 18, 1986

28. siemens.com: September 29, 1986

29. pyramid.com: October 18, 1986

30. alphacdc.com: October 27, 1986

31. bdm.com: October 27, 1986

32. fluke.com: October 27, 1986

33. inmet.com: October 27, 1986

34. kesmai.com: October 27, 1986

35. mentor.com: October 27, 1986

36. nec.com: October 27, 1986

37. ray.com: October 27, 1986

38. rosemount.com: October 27, 1986

39. vortex.com: October 27, 1986

40. alcoa.com: November 5, 1986

41. gte.com: November 5, 1986

42. adobe.com: November 17, 1986

43. amd.com: November 17, 1986

44. das.com: November 17, 1986

45. data-io.com: November 17, 1986

46. octopus.com: November 17, 1986

47. portal.com: November 17, 1986

48. teltone.com: November 17, 1986

49. 3com.com: December 11, 1986

50. amdahl.com: December 11, 1986

51. ccur.com: December 11, 1986

52. ci.com: December 11, 1986

53. convergent.com: December 11, 1986

54. dg.com: December 11, 1986

55. peregrine.com: December 11, 1986

56. quad.com: December 11, 1986

57. sq.com: December 11, 1986

58. tandy.com: December 11, 1986

59. tti.com: December 11, 1986

60. unisys.com: December 11, 1986

61. cgi.com: January 19, 1987

62. cts.com: January 19, 1987

63. spdcc.com: January 19, 1987

64. apple.com: February 19, 1987

65. nma.com: March 4, 1987

66. prime.com: March 4, 1987

67. philips.com: April 4, 1987

68. datacube.com: April 23, 1987

69. kai.com: April 23, 1987

70. tic.com: April 23, 1987

71. vine.com: April 23, 1987

72. ncr.com: April 30, 1987

73. cisco.com: May 14, 1987

74. rdl.com: May 14, 1987

75. slb.com: May 20, 1987

76. parcplace.com: May 27, 1987

77. utc.com: May 27, 1987

78. ide.com: June 26, 1987

79. trw.com: July 9, 1987

80. unipress.com: July 13, 1987

81. dupont.com: July 27, 1987

82. lockheed.com: July 27, 1987

83. rosetta.com: July 28, 1987

84. toad.com: August 18, 1987

85. quick.com: August 31, 1987

86. allied.com: September 3, 1987

87. dsc.com: September 3, 1987

88. sco.com: September 3, 1987

89. gene.com: September 22, 1987

90. kccs.com: September 22, 1987

91. spectra.com: September 22, 1987

92. wlk.com: September 22, 1987

93. mentat.com: September 30, 1987

94. wyse.com: October 14, 1987

95. cfg.com: November 2, 1987

96. marble.com: November 9, 1987

97. cayman.com: November 16, 1987

98. entity.com: November 16, 1987

99. ksr.com: November 24, 1987

100. nynexst.com: November 30, 1987

Info by iWhoIs.com

Spider Hisap Rokok Dunhill 20

Baru lepas dari tengok bola Kelantan vs T-Team berkesudahan Kelantan menang dengan tendangan penalti,aku tengok dekat kedai makan berhampiran dengan 'kondo' aku jer....
Dekat 2 jam tengok bola,2 gelas air . Lepas tengok bola aku pergi 7E untuk beli topup, 'bang topup celcom 5 ringgit' mase tunggu topup datang seorang mamat nie kat tepi aku, ' dunhill satu' ... aku bayar dan toleh kat mamat tue,korang nak tau sapeee ???

layan lagu dulu




Haaaa...Tam Spider wa cakap lu,sib bek wa xnyanyi depan die tadi ekekekkekekeke,nak tegur segan plak :p

Friday, February 18, 2011

Bila Tepung Dan Telur Hinggap Di Kepala





















gambar sekadar hiasan (google),xsempat nak snap...mcam nie la lebih kurang kepala aku tadi :p






Seperti biasa,jom minummmmmmmm,kata housemate aku,aku dengan tak mengesyaki pape teros keluar pegi restoran dekat 'kondo' aku. Pppperrghhh sedap betol bihun sup kat cni ( siot jer bagi aku makan kenyang2 dulu) . Lepas makan aku balikk rumah dan teros mengadap laptop. Diorang berlegar-legar macam kapal terbang abes minyak.

Aku pun buat xtau je la kan,then salah sorang housemate aku paggil ke luar suruh tengok member aku sedang #$!^%*& . Aku pun jenguk keluar,jenguk2 jer member dah standby telur ayam. Gedebushhhh !!!! Happy Buffday!!! telur hinggappp atas kepala..perghhhh !!! khayal je rase, + bau hanyir. Tak cukop lagi,member sorang datang lagi bawak tepung,baling kat aku....Happy Buffday!!! Sekali lagiii kenaaaa hahaha
Aduhh aku ingat xkena semalam,da xkena da...hahahaha aku ape lagi baling balik la hahahha
padan muka diorang ggrrrrr.........

Habis 1 rumah hanyirr,ape lagi sesi mencuci balik tepung n telur. hahaha ...... sekarang nie aku tengah membuat note buffday diorang dalam hp beserta ALARM untuk sesi balas dendam part 2 . warghahahahaha !

Thursday, February 17, 2011

Pernah Tengok Cacing Menari ??

Bukan aku nak kutuk ke hape... pengacara tv dulu yang sebot,hihi kesian mamat tue an,cam xpaham jer juri tue cakap :)



Happy Birthday Mohd Izze

Nak wish buffday sendiri boley x ??? Banyak yang aku impikan dalam hidup,semua impikan yang indah2 kan?? Ape pun aku ingin yang terbaekkk untuk keluarga aku terutamanya! I love my famillyyyy so much !!! For ever n ever.. Dan kepada adik beradik ku dan kawan-kawan seperjuangan. Aku doakan semuanyaaaaa . Tq for everything

Jom nyanyikan sama-sama








Thanks You Allah " Sesungguhnya Hambamu ini bersyukur apa yang ada"






Wednesday, February 16, 2011

Wajib Tonton

Dah lame xtengok movie kat panggung,asyik download jerp,movie luar yang xrelease n tengah promot kat pawagam Malaysia pun aku da donload n tengokkk. Movie yang x akan lepas peluang n wajib aku tonton di pawagam akan datang ialah Hikayat Merong Mahawangsa. Memang salute r brader KRU nie buat filem. Baik Norman,Yusri n Edri sendiri diorang memang dah gah dalam industri filem dan muzik tanah air. ( nk dengar kisah aku dengan yusri kru klik sini)






















Release Date:
10 March 2011
Language: Malay
Subtitle: Info Not Available
Genre: Drama / Historical
Running Time:
Director: Yusry Abdul Halim
Cast: Stephen Rahman Hughes, Jing Lu, Deborah Henry, Umie Aida

Synopsis: "Hikayat Merong Mahawangsa" is an action packed film filled with mythical characters that uses computer generated imagery (CGI). The story tells of a warrior and sea captain named Merong Mahawangsa who is of Iskandar Zulkarnain's descendent. Merong Mahawangsa was asked to escort the Prince of Rome to Langkasuka to marry the beautiful Princess of China from the Han Dynasty. Soon, they encounter various difficulties as the Princess of China is kidnapped and Merong Mahawangsa and his group of soldiers are attacked.




Orang Yang Takde Masalah,Bermasalah Jugak

Huhhh baru balik daripada kerja,(orang tua-tua cakap xbaik mengeluh,kureng rezeki) , hari nie siap jugak aku menghabiskan azab buat kerja di 1 kilang nie di Rawang,memang macam2 masalah,dari segi penyelia sampai la dekat last user. Macam-macam hal,sampai aku pun da takder mood nak buat kerja. Korang bayang kan la,diorang deal time kol 10.00am untuk jumpa kat site. Kol 11 lebih baru sampai..huh!

Aku sampai dalam pukul 9.55am(pekerja contoh memang dtg awal ekekeke) . Sampai-sampai jer aku kol die nyer incharge. Incharge tue chinese, " Hello kent , you kat mane ? kent menjawab " aaa on d way, on d way " dan aku pun jawab balik, " Ok2 i tunggu you dekat sini,i dah sampai" kent plak jawab ok jerr.

Sambil tunggu aku borak2 dengan kawan aku,ushar awek kat kaunter ehem2 tunggu punya tunggu x sampai2, tengok jam dah kol 10.42am. Aduyaii,kerja yang nak siap cepat bertambah lambat la camnie. Aku pun terus la menanti sampai la ade mamat India(guard dekat c2) datang borak ngan aku tanya pasal komputer. Aku pun jawab la ape yang aku leh jawab,sebenarnya aku xpaham soalan yang dia tanya tadi hahahha siyes xpaham. Aku buat2 borak je la,patot la die blah camtue jer,die pun xpaham gak kot ape yang aku jawab tadi hahahaha... aku men belasah jer jawab sebab soalan yang die tanye,berbelit-belit, hahahaha gelak skali lagi.

Tengok hp jam da kol 10.46am, haaa tue si kent da datang, huh! sampai pon. Kol 11 lebih jugak start keje, Orang berniaga dah dapat beribu-ribu ,aku baru nak start kerja. Time start kerja plak sakit hati dengan user ofis tue plak,time nak backup data ade jer alasan nak copy sendiri. Aku nak tolong pun xbagi,entah ape ade dalam hard disk tue pun xtau diorang nk sorok. Aahhh lantak r korang,bek aku buat yang len dulu sementara diorang copy data. Si Kent tue satu menggelabah je buat keje,die pening aku lagi la ggrrrrrr..

Lepas siap keje,user semua da senyum dapat komputer baru,aku amek sign off tros blah. Memang banyakkk masalah sungguh ari nie buat kerja. Btol la orang cakap,semua orang ade masalah,ye la orang yang takde masalah,bermasalah jugak,btol x ???

Pantun Sahabat Blogger

Ditulis oleh izz3 :


tulis entry panjang lebar,
untuk update cerita terbaru,
kalau tak balas harap bersabar,
semoga sahabat blogger terus maju..

sahabat blogger tempat bertanya,
bertanya soalan pasal blog,
siang tido malam berjaga,
sampai terlena atas keyboard..

refresh browser berkali-kali,
traffik mencanak kegemaran blogger,
adab dan sopan perlu sekali,
tips berkawan akrab sentiasa....

abg ben ashaari blogger otai,
tak pernah tegur tak pernah sapa,
selalu update sangat lah santai,
idaman blogger untuk berjumpa..

shoutmix,chatbox tempat berchatting,
nuffnang dan innity tempat beriklan,
follow memfollow sangat lah penting,
agar bertambah rakan dan taulan...

izz3 dot
com blog tak lawa,
warna oren macam limau,
raya cina gong xi fa cai,
makan twisties mesti mau...

izz3 dot com blog tak femes,
blog pelik macam tuannya,
sgt pemalu dan suka menulis,
harap tuan sudi berkawan lama...



p/s: bahasa rojak,hope korang enjoy,sekadar suka-suka

Tuesday, February 15, 2011

Tak Ku Sangka Tak Ku Duga

Tak sangka kamoo peramah,xku duga kamoo nie baik hati,xku sangka kamoo comel,xku duga kamoo lawa,xku sangka kamoo kacak,xku duga kamoo hensem,xku sangka kamoo cute,xku duga kamoo pndai hormat antara 1 sama lain. Nak tau sape kamoo itu??? layannn lagu nie duluuu..



sungguh kiut ini budakk,nk ku ciommmm pipi nya ( gatalnyerr )



Kamoo itu adalah bloggers Sahabat Blogger :)





Make flash banner

'search Sahabat Blogger di Facebook'

Korang-korang semua memang sporting :)

Wanita Malang

Wanita umpama insan tercantik,wanita di anggap insan paling lembut,wanita juga di anggap paling lemah, adakah seseorang yang bernama wanita juga ditafsirkan sebagai yang malang ??

Jangan engkau kahwini wanita yang enam,
jangan yang Ananah, yang Mananah dan
yang Hananah, dan jangan engkau kahwini
yang Hadaqah, yang Baraqah dan yang
Syadaqah."

Wanita Ananah
banyak mengeluh dan
mengadu dan tiap saat memperalatkan
sakit atau buat-buat sakit.

Wanita Mananah
suka membangkit-bangkit
terhadap suami. Wanita ini sering
menyatakan, "Aku membuat itu keranamu".

Wanita Hananah
menyatakan kasih
sayangnya kepada suaminya yang lain,
yang dikahwininya sebelum ini atau
kepada anaknya dari suami yang lain.


Wanita Hadaqah
melemparkan pandangan
dan matanya pada tiap sesuatu, lalu
menyatakan keinginannya untuk memiliki
barang itu dan memaksa suaminya untuk
membelinya.

Wanita Baraqah
ada 2 makna, pertama
yang sepanjang hari mengilatkan dan
menghias mukanya, kedua dia marah ketika
makan dan tidak mahu makan kecuali
sendirian dan diasingkannya bahagianya.

Wanita Syadaqah
banyak cakap tidak
menentu lagi bising.


Firman-Nya, "Wahai manusia, takutilah Pemelihara (Tuhan) kamu Yang mencipta kamu daripada jiwa yang satu, dan daripadanya Dia menciptakan pasangannya (isterinya), dan daripada keduanya, ditaburkan di merata-rata banyak lelaki dan perempuan"

Monday, February 14, 2011

Salam Maulidur Rasul 1432H/2011M

Kepada umat islam di Malaysia dan di pelusuk dunia, Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1432H/2011M sempena kelahiran junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w. Jom bace kisah kelahiran dan kehidupan,peristiwa besar yang berlaku pada tarikh kelahiran Rasulullah..

"KELAHIRAN NABI MUHAMMAD S.A.W

" Pada saat yang sangat kritis ini muncullah sebuah bintang pada malam yang gelap gulita, sinarnya semakin terang membuat malam menjadi terang benderang, ia bukan bintang yang biasa, tapi bintang yang sangat luar biasa, bahkan matahari di siang haripun malu menampakkan sinarnya karena bintang ini adalah maha bintang yang terlahirkan ke muka bumi, ialah cahaya dalam kegelapan, ia adalah cahaya di dalam dada, ia dikenal dengan Nama Muhammad, menurut sejarawan bintang ini tepat terlahir tanggal 17 Rabiul Awal (12 Rabiul awal menurut mazhab sunni) 570 M, bintang ini tak pernah padam walaupun 14 abad setelah ketiadaannya, bahkan ia semakin terang dan semakin terang, dari bintang ini terlahir 13 bintang yang lain, yang selalu menjadi hujjah bagi bintang-bintang yang sulit bersinar lainnya di setiap zamannya. Ia memiliki silsilah yang berhubungan langsung dengan jawara Tauhid melalui anaknya Ismail AS, yang dilahirkan melalui rahim-rahim suci dan terpelihara dari perbuatan-perbuatan mensekutukan Tuhan. Ia begitu suci sehingga Tuhan memerintahkan kepada Para Malaikat dan Jin untuk bersujud kepada Adam, karena cahayanya dibawa oleh Adam AS untuk disampaikan kepada maksud, ia adalah rencana Tuhan yang teramat besar yang langit dan bumi pun tak kan sanggup memikulnya.

Peristiwa kelahiran sang bintang dipenuhi dengan kejadian-kejadian yang luarbiasa, dimulai dengan peristiwa padamnya api âœabadiâ di kerajaan Persia, hancurnya sesembahan batu di sana, dan penyerangan pasukan bergajah untuk menghancurkan Kabah, yang di kemudian hari menjadi kiblat baginya dan ummatnya sampai akhir zaman, namun tentara yang besar ini dihancurkan oleh burung-burung yang dikirimkan oleh Sang Pemilik kiblat (Kabah), karenanya tahun ini dinamakan tahun Gajah. Sudah menjadi tradisi kelahiran manusia luar biasa harus juga didahului peristiwa yang luar biasa. Muhammad namanya, ayahnya bernama Abdullah, Ibundanya Aminah, kedua orang tuanya berasal dari silsilah yang mulia yang merupakan keturunan Jawara Tauhid (Ibrahim AS). Abdullah lahir kedunia hanya untuk membawa nur Muhammad dan meletakkannya ke dalam rahim Aminah, Sang isteri saat itu mengandung (2 bulan) bayi yang kelak menjadi manusia besar. Setelah lama kepergian sang suami, sang isteri merasakan kesepian yang amat dalam, walaupun suaminya selalu berkirim surat. Namun pada saat lain surat tidak lagi ia terima, begitu riang hatinya ternyata ia melihat rombongan dagang suaminya telah pulang, tapi Ia amat terkejut karena tak dilihatnya suaminya, datanglah seseorang dari rombongan tersebut yang menyampaikan berita kepada Aminah, mulutnya begitu berat untuk mengucapkan kata“ kata ini kepada wanita ini, ia tidak sanggup mengutarakannya, namun akhirnya terucap juga bahwa sang suami telah berpulang ke hadirat Allah Swt dan dimakamkan di abwa juga.

Begitu goncang hatinnya mendengarkan hal ini, tak sanggup menahan tangisnya, ia menangis menahan sedih dan tak makan beberapa hari, namun ia bermimpi, dalam mimpinya seorang wanita datang dan berkata kepadanya agar ia menjaga bayi dalam janinnya dengan baik baik. Ia berulang kali bermimpi bertemu dengan wanita tersebut yang ternyata adalah Maryam binti Imran (Ibu Isa as). Dalam mimpinya sang wanita mulia ini berkata : Kelak bayi yang ada didalam rahimmu akan menjadi manusia paling mulia sejagat raya, maka jagalah ia baik baik hingga kelahirannya. Saat ayahanda Muhammad yang mulia ini Wafat dalam usia 20 tahun (riwayat lain 17 tahun), sang bintang kita ini sedang berada dalam kandungan ibunya, beberapa tahun kemudian Bunda Sang bintang menyusul suaminya dan dimakamkan di Abwa juga Muhammad dibawa pulang oleh Ummu Aiman dan diasuh oleh kakeknya, belum lagi hilang duka setelah ditinggal Sang Bunda, ia pun harus kehilangan kakeknya ketika umurnya belum lagi menginjak delapan tahun. Setelah kepergian sang kakek, sang bintang (Muhammad) diasuh oleh pamannya, Abu Tholib, seorang putra Abdul Mutholib yang pertama menyatakan keimanannya kepada kemenakannya sendiri (Muhammad). Pemandu ilahi selalu saja dipilihkan oleh Ilahi untuk memiliki profesi sebagai seorang gembala, melalui profesi ini beliau mengarungi beberapa waktu kehidupannya untuk menjadi penggembala domba yang lebih besar, inilah pilihan ilahi yang memilihkan baginya sebuah jalan dimana hal ini penting bagi orang yang akan berjuang melawan orang-orang hina yang berpikiran sampai menyembah aneka batu dan pohon, ilahi menjadikannya kuat sehingga tidak menyerah kepada apapun kecuali keputusan-Nya. Ada penulis sirah yang mengutip kalimat Nabi berikut ini, Semua Nabi pernah menjadi gembala sebelum beroleh jabatan kerasulan.

Orang bertanya kepada Nabi, Apakah Anda juga pernah menjadi gembala? Beliau menjawab, Ya Selama beberapa waktu saya menggembalakan domba orang Mekah di daerah Qararit.

Sang bintang terlahir bukan dari kalangan orang yang teramat kaya, belum lagi ia dilahirkan sebagai seorang yatim, dan telah kehilangan Ayah, Ibu di masa kecil sebagai tempat bernaung, apa yang dapat dikatakan oleh anak kecil yang telah kehilangan kedua orang tuanya sedangkan dia sendiri masih membutuhkan naungan kedua orang tua dan kasih sayang mereka. Mari kita masuk ke jazirah Arabia lebih jauh lagi, kita dapat melihat bahwa kondisi keuangan Muhammad terbilang cukup sulit. Muhammad terkenal dengan kemuliaan rohaninya, keluhuran budi, keunggulan ahklaq dan dirinya dikenal di masyarakat sebagai seorang jujur (al-Amin), ia menjadi salah seorang kafilah dagang Khodijah yang terpercaya dan Khodijah memberikan dua kali lipat dibandingkan yang diberikannya kepada orang lain. Kafilah Quraisy, termasuk barang dagangan Khodijah, siap bertolak, kafilah tiba di tempat tujuan. Seluruh anggotanya mengeruk laba. Namun, laba yang diperoleh Nabi lebih banyak ketimbang lain. Kafilah kembali ke Makkah. Dalam perjalanan, Sang bintang melewati negeri Ad dan Tsamud. Keheningan kematian yang menimpa kaum pembangkang itu mengundang perhatian sang bintang.

Kafilah mendekati Mekah, Maisarah, berkata kepada sang Bintang, Alangkah baiknya jika Anda memasuki Mekah mendahului kami dan mengabarkan kepada Khodijah tentang perdagangan dan keuntungan besar yang kita dapatkan.†Nabi tiba di Mekah


ketika Khodijah sedang duduk di kamar atasnya. Ia berlari turun dan mengajak Nabi ke ruangannya. Nabi menyampaikan, dengan menyenangkan, hal-hal menyangkut barang dagangan. Maisarah menceritakan tentang Kebesaran jiwa Al-Amin selama perjalanan dan perdagangan. Maisarah menceritakan Di Busra, Al-Amin duduk di bawah pohon untuk istirahat. Seorang pendeta, yang sedang duduk di biaranya, kebetulan melihatnya. Ia datang seraya menanyakan namanya kepada saya, kemudian ia berkata, Orang yang duduk di bawah naungan pohon itu adalah nabi, yang tentangnya telah saya baca banyak kabar gembira di dalam Taurat dan Injil.

Kemudian Khodijah menceritakan apa yang didengarnya dari Maisarah kepada Waraqah bin Naufal, si hanif dari Arabia. Waraqah mengatakan, Orang yang memiliki sifat-sifat itu adalah nabi berbangsa Arab."






Info-scribd

Sunday, February 13, 2011

Tips Putus Bercinta

Bercinta adalah pengalaman hidup yang manis bagi seseorang,manis dari segi ape aku xtau la,cinta itu jugak dikatakan buta,buta kat mana agak2 korang ??? hurmmm
Yang dah berumah tangga,paling lama korang bercinta? Setahun,2 tahun ? 3 tahun atau sampai ke jinjang pelamin. Bagi sesetengah orang pulak putus cinta adalah pengalaman terburuk jika dibandingkan dengan keadaan darurat di Mesir baru-baru ini. Tapi ada jugak yang sedang mencari helah untuk putus cinta,mungkin di sebabkan bosan,ada orang ketiga dan lain-lain yang xdapat dikenal pasti di sni. Korang bosan dengan si dia? bosan dengan kegedikan si dia? Susah sangat nk tinggalkan si dia? Tiada idea bagaimana untuk tinggalkan si dia ? Aku mengesyorkan korang menggunakan khidmat nasihat seorang doktor pakar cinta. Setelah 6 bulan trauma dalam bercinta aku telah mendapat khidmat nasihat daripada beliau.Memang berkesan!! Ikuti lah khidmat nasihat daripada Pakar Cinta..


p/s: jgn lupa sediakan pen dan kertas untuk tips2 yang bernas dari pakar cinta

|
|
|
|
|
|
|








Jenis-jenis Kote

Ada yang besar,panjang,gemuk,kurus,yang mana pilihan anda ??











































Frekuensi Kentut

Korang pernah kentut kan?? Tipu la kalau xpernah kentut,jom layan aroma kentut -

A: Adakah lelaki kentut lebih banyak dari perempuan?
B: Tidak, wanita kentut lebih kurang bilangannya dengan lelaki. Cuma lelaki lebih berbangga apabila kentut. Bilangan kentut antara individu mungkin berbeza tetapi ianya tiada kaitan dengan jantina. Jika seseorang wanita itu kurang kentut, maknanya dia lebih rajin menyimpan kentut dan melepaskan dengan isipadu gas yang lebih banyak per kentut. Adakah kentut lelaki lebih teruk baunya dari kentut perempuan? Kajian saintifik menunjukkan kandungan kentut perempuan mempunyai konsentrasi gas berbau yang lebih tinggi dari lelaki. Tetapi kentut lelaki mempunyai isipadu yang lebih besar. Ini akan menyamakan kedudukan lelaki dan perempuan yakni bilangan molekul bau yang sama bagi keduanya.

A: Bilakah seorang lelaki itu boleh jadi dia kentut?
B: Seorang lelaki sejati akan kentut pertama kalinya diwaktu pagi di dalam bilik air. Jika ianya menghasilkan resonance (dengungan) yang baik, satu rumah akan dengar.

A: Mengapa kekacang membantu seseorang itu kentut?
B: Kekacang mengandungi gula yang tidak boleh dihadamkan iaitu raffinose, stachise dan verbacose. Apabila sampai diusus, bakteria akan berpesta makan dan menghasilkan gas yang banyak. Bahan lain ialah seperti jagung, kobis, susu, roti, telur, bir dan kismis. Manusia tidak mampu untuk menghadamkan susu kerana intolerance terhadap laktosa dan produk tenusu mampu menghasilkan kentut yang banyak.

A: Adakah betul kentut boleh menyalakan api?
B: Betul, tetapi banyak orang cedera dalam proses ini. Bukan sahaja api boleh menyambar kedalam punggung, malah pakaian sendiri juga boleh terbakar. Dalam suatu kajian dalam laman web Fartcloud, lebih kurang suku daripada bilangan orang yang cuba menyalakan kentut cedera terbakar. Ianya merupakan sesuatu perbuatan merbahaya. Jangan dicuba, anda tentu tak mahu, di hari kematian anda orang ketawa menyatakan anda mati kerana cuba untuk menyalakan kentut dengan api.

A: Adakah orang yang mencari rezeki dengan kentut?
B: Ada . Pernah tengok 'Just For Laugh' di saluran NTV7 tak lama dulu. Persembahan pentas dimana seorang lelaki menghasilkan lagu klasik dengan kentut.

A: Adakah kura-kura kentut?
B: Ya, semua binatang kentut. Kura-kura juga kentut dan bau kentut kura-kura sangat teruk. Begitu juga dengan ular. Ular Sonoran Coral dan Western Hook-Nosed kentut dengan bunyi popping yang kuat apabila diganggu. Kebanyakkan reptilia menggunakan kentut sebagai suatu senjata.

A: Haiwan apakah yang mempunyai pengeluaran kentut yang paling tinggi?
B: Percaya atau tidak, binatang yang mempunyai gelaran ini ialah anai-anai. Kerana diet pemakanan dan proses penghadaman dengan bantuan bakteria yang lebih banyak dari biasa, mereka menghasilkan metana sama banyak dengan yang dihasilkan oleh industri. Juga dipercayai anai-anai turut menyumbang kepada pemanasan global.

A: Bolehkan kita menelan asap dan mengeluarkan semula melalui kentut?
B: Tidak, asap terdiri daripada zarah yang terampai. Apabila melalui sistem penghadaman, zarah-zarah akan diserap oleh dinding perut atau larut dalam cairan.

A: Bolehkah kita meninggalkan kesan kuning atau coklat pada seluar setelah kita kentut?

Boleh! Ianya dipanggil "seni kentut" (fart art). Ia boleh dilakukan dengan cara apabila:
a) Pengentut menghidap cirit-birit
b) Pengentut cuba mengentut dengan sekuat hati (awas! - buasir)
c) Pengentut keliru dengan tekanan dalam perut samada ianya tekanan daripada gas atau cairan.

A: Bagaimanakah kita boleh tahu benda yang hendak keluar itu adalah gas, dan bukannya benda yang lebih hebat?
B: Sebenarnya kita boleh membezakannya kerana telah dilatih sejak kecil lagi. Sensasi yang ingin keluar dapat dibezakan dengan mudah.

A: Adakah dengan menghidu bau kentut orang lain, kentut kita akan menjadi lebih busuk?
B: Tidak, kentut yang dihidu akan ke paru-paru daripada sistem penghadaman, dan ianya akan dikeluarkan semula. Jika anda mahu, cubalah telan gas kentut orang lain..

A: Apakah teka-teki yang sesuai dan berkaitan dengan kentut?
B: Ape benda yang keluar satu lubang.. tapi masuk dua lubang??

Jom layan video nih - Pppppeerrgghhhh !! powerrr !





* jgn sesekali meniru aksi ini di rumah

Saturday, February 12, 2011

Kisah Dapat No Hp Awek

Lepas makan tadi, pegi toilet jap,paham2 je la an (cm xd ayat len ke)... kembali ke 'server' izz3.com nih . Sambil2 mengadap facebook dan blog terpandang la no awek nie..
Pppppeeerggghhhh !! cun beb ! siap bg no phone tuueeee,aku apa lagi dengan selamba nya salin kat phone. Gambar die plak aku right klik then save as kat dekstop,malam nie sebelum tdo ley la jenguk2 kan hehe........... boley tahan gak awek nih,kalau korang tgk pon korang terpikat confirm!!!!

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/











* hei!! korang xkn tgk je kot, xreti2 nk klik ?? hahahahahaha

Romantis kah Anda ??















Tips 1

Jangan segan silu meluahkan rasa sayang kamu pada si dia. Tapi biarlah ianya datang dari hati yang ikhlas. Jangan hipokrit tau! (sokong!)

Tips 2

Jika si dia merajuk, tak salah kalu kamu memujuknya. Hati cepat sejuk bila mendengar pujukan kamu.(sokong!)

Tips 3

Renungi mata si dia bila kamu berhadapan dengannya. Pastikan si dia menyedari cahaya cinta melalui mata kamu.(sokong!)

Tips 4

Bercakap secara lembut dengan nada suara yang rendah dan teratur. Elakkan dari meninggikan suara atau ketawa dengan kuat. Biarlah menjadi 'soft-spoken'.(sokong!)

Tips 5

Sentiasa memimpin tangan si dia ketika berjalan seiringan. Biarlah si dia rasa selamat berada di sisi kamu.(always!)

Tips 6

Sesekali apa kata kalau kamu membelikan si dia hadiah istimewa buat si dia. Biarpun murah, janji pemberian itu ikhlas.(sokong!)

Tips 7

Sering mengambil berat akan si dia tapi janganlah sampai mengongkong. Nanti si dia akan boring dengan sikap kamu itu.(selalu je nie)

Tips 8

Selalu berpakaian sedondon ketika keluar bersama. Contohnya, jika si dia pakai baju merah, kamu pun turut memakai pakaian berwarna merah.(sokong!)

Tips 9

Kunjungi tempat-tempat yang boleh menimbulkan mood yang romantik. Contohnya di tepi pantai atau kawasan peranginan.(sokong!)

Tips 10

Lemparkan senyuman yang paling manis buatnya ketika berjumpa. Pastikan senyuman itu mampu mencairkan hatinya.(sokong!)


* bukan setakat memey je korang boleh tackle jika korang amalkan tips nie 3 kali sehari selepas makan... :D

New 3gp will be Release






















Suka ye kau , kau n kau sekalian bila baca tajuk entry aku,mula la nk Google kan?? Suka sangat tgk 'adik' ko mencanakkk bak Alexa rank kan...
Da baca Harian Metro hari nie?? Kes jaja gambar bugil kat suami orang ?? Yang sedihnya penuntut IPT tanah air yang melakukan aktiviti tak bermoral nie

"Pelajar berusia awal 20-an itu dikesan menggunakan laman web sosial di Internet untuk menjalankan kegiatannya dengan tujuan memperoleh wang mudah selain berniat mahu memporak-perandakan rumah tangga lelaki yang digoda."

Si suami plak kantoi dengan bini.

"Selepas didesak berulang kali, dia mengaku ia gambar bogel MMS dirinya, namun menafikan ada melakukan hubungan seks dengan suami saya,” kata dalam pertemuan dengan wartawan Harian Metro."




















Harian Metro

Wednesday, February 2, 2011

Selamat Tahun Baru Cina 2011 versi angpow free




SELAMAT TAHUN BARU CINA 2011

TAHUN ARNAB

“Bagi masyarakat Cina, tahun arnab itu membawa maksud harapan dan mereka yang lahir pada tahun tersebut lazimnya mempunyai ciri-ciri lemah-lembut, mempunyai ingatan yang baik dan berjiwa sensitif,”

JOM LAYAN IKLAN TAHUN BARU CINA YANG BEST ~





LAYAN SHORT MOVIE LAKS ~





NAHH !! ANGPOW,AMEKK LERR LAU SMPAIIII

izz3.com ingin mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU CINA kepada semua kaum Cina khususnya,dan juga rakyat Malaysia,selamat bercuti dan berhati-hati semasa memandu untuk balik ke kampung halaman.

Tuesday, February 1, 2011

Gambaran Dari Mesir,Betapa Kejam nya Tentera Mesir

COME ALL MUSLIM!!!GATHER UP AND SAY
"ALLAH HUAKBAR"



DISERANG KETIKA SOLAT DI ATAS JAMBATAN



KEBERANIAN SEORANG GADIS MESIR


IZZ3 : SAMAE2 KITA DOAKAN RAKAN2 DI MESIR SUPAYA SEMUANYA SELAMAT

Sape Nama Siti ??

SITI Yang Harus Dicontohi

1) Siti Khadijah - Beliau merupakan isteri Rasulullah s.a.w yang melahirkan anak2 Rasulullah, setia dan menyokong Rasulullah walaupun ditentang hebat oleh orang-orang kafir dan musyrik, menghantarkan makanan kepada Baginda ketika Baginda beribadat di Gua Hira'.

2) Siti Fatimah - Anak Rasulullah yang tinggi budi pekertinya. Sangat kasih dan setia kepada suaminya Ali karamallahu wajhah walaupun Ali miskin. Tidur berkongsikan 1 bantal dan kadang-kadang berbantalkan lengan Ali. Rasulullah pernah berkata saya takkan maafkan kamu wahai Fatimah sehinggalah Ali maafkan kamu.

3) Siti A'ishah - Beliau isteri Rasulullah yang paling romantik. Sanggup berkongsi bekas makanan dan minuman dengan Rasulullah. Di mana Nabi s.a.w minum di situ beliau akan minum menggunakan bekas yang sama.

4) Siti Hajar - Isteri Nabi Ibrahim yang patuh kepada suami dan suruhan Allah. Sanggup ditinggalkan oleh Nabi Ibrahim atas suruhan Allah demi kebaikan. Berjuang mencari air untuk anaknya Nabi Ismail (Pengorbanan seorang ibu mithali).

5) Siti Mariam - Wanita suci yang memang pandai menjaga kehormatan diri dan mempunyai maruah yang tinggi sehingga rahimnya dipilih oh Allah s.w.t untuk mengandungkan Nabi Isa.

6) Siti Asiah - Isteri Firaun yang tinggi imannya dan tidak gentar dengan ujian yang dihadapinya daripada Firaun Laknatullah.

7) Siti Aminah - Wanita mulia yang menjadi ibu kandung Rasullullah. Mendidik baginda menjadi insan mulia.

Cool Siti Muti'ah - Isteri yang patut dicontohi dan dijanjikan Allah syurga untuknya kerana setianya kepada suami, menjaga makan minum, menyediakan tongkat untuk dipukul oleh suaminya sekiranya layanannya tidak memuaskan hati, berhias dengan cantik untuk tatapan suaminya sahaja.

9 ) Siti Zubaidah - Wanita kaya dermawan yang menjadi isteri Khalifah Harun Al-Rashid. Sanggup membelanjakan semua hartanya untuk membina terusan untuk kegunaan orang ramai hanya niat kerana Allah s.w.t.