Tuesday, December 13, 2011

Kredit Ditolak Tips Untuk Pengguna Blackberry



Serius bengang bila kredit di tolak bila check baki walaupun tidak menggunakan data service, untuk pengguna Blackberry (BB) yang pakai prepaid, saya nak bagi tips untuk mengelakkan prepaid anda di tolak. 

1. Tekan butang MENU
2. Pilih menu OPTION
3. Pilih MOBILE NETWORK

Dalam MOBILE NETWORK ada DATA SERVICES dan WHILE ROAMING

4. Anda OFF kan kedua-dua option tersebut.

Bila anda ' off ' kan option tersebut, kredit anda tidak akan di tolak, kredit anda di tolak mungkin di sebabkan aplikasi-aplikasi yang anda install di dalam BB anda seperti FB,Twitter, Game dan sebagai nya. Kalau anda x off kedua-dua option tersebut tidak hairan la kredit anda akan di tolak.

Bila anda melanggan Blackberry Internet Services BIS,pastikan anda ON semula option tersebut.



p/s: xnk pening pkai postpaid..... :)

5 comments:

Sya said...

tp walaupun dh ada BIS tetap kena potong gak credit..pdhal guna biasa2 je mcm fb, twitter, 4sq...

izz3™ 2011 said...

yg kna potong tue sbb len kot...try check blikk,sy punye bb lau aktifkan BIS mmg xkn potong kdt dahh :D

Naziman Blogger Malaysia said...

Cuba p Service book padam semua yang ada WAP. Kat blog saya ada post juga ni.

Coach Factory said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Coach Factory said...
This comment has been removed by a blog administrator.