Sunday, February 20, 2011

Tips Berguna Ketika Di dalam Lift




















Bosan bila naik lift?? Menunggu untuk sampai ke tingkat yang anda ingin kan?? Tidak tahu buat ape untuk mengisi masa tersebut ?? Ikuti lah tips ini agar anda tidak bosan di dalam lift.

1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat temujanji?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik...tik...tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, nanti pasti terbuka lagi!".

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Udaranya cukup tidak disitu?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah wilayah SAYA"



sekian terima kasih.....

6 comments:

Nadee Dulcet said...

HAHAHAHAHAHA dumb dumb btol sape yang ekot ngehehehe

izz3™ 2011 said...

hahahah nadee try laa :p

bella nabila said...

hehe..gila nyer tips..

Anne Nurain said...

best.. sapa dah try??
hehehe..

izz3™ 2011 said...

bella~ npe gile lak?? hehehe

anne~ sy! sy !

Syukri Kamaruddin said...

hahahahhaha menarik!!!kalau saya follow cara2 ni ada pampasan untuk keselamatan tak kalo tjadi pe2..hoho..