Wednesday, February 16, 2011

Orang Yang Takde Masalah,Bermasalah Jugak

Huhhh baru balik daripada kerja,(orang tua-tua cakap xbaik mengeluh,kureng rezeki) , hari nie siap jugak aku menghabiskan azab buat kerja di 1 kilang nie di Rawang,memang macam2 masalah,dari segi penyelia sampai la dekat last user. Macam-macam hal,sampai aku pun da takder mood nak buat kerja. Korang bayang kan la,diorang deal time kol 10.00am untuk jumpa kat site. Kol 11 lebih baru sampai..huh!

Aku sampai dalam pukul 9.55am(pekerja contoh memang dtg awal ekekeke) . Sampai-sampai jer aku kol die nyer incharge. Incharge tue chinese, " Hello kent , you kat mane ? kent menjawab " aaa on d way, on d way " dan aku pun jawab balik, " Ok2 i tunggu you dekat sini,i dah sampai" kent plak jawab ok jerr.

Sambil tunggu aku borak2 dengan kawan aku,ushar awek kat kaunter ehem2 tunggu punya tunggu x sampai2, tengok jam dah kol 10.42am. Aduyaii,kerja yang nak siap cepat bertambah lambat la camnie. Aku pun terus la menanti sampai la ade mamat India(guard dekat c2) datang borak ngan aku tanya pasal komputer. Aku pun jawab la ape yang aku leh jawab,sebenarnya aku xpaham soalan yang dia tanya tadi hahahha siyes xpaham. Aku buat2 borak je la,patot la die blah camtue jer,die pun xpaham gak kot ape yang aku jawab tadi hahahaha... aku men belasah jer jawab sebab soalan yang die tanye,berbelit-belit, hahahaha gelak skali lagi.

Tengok hp jam da kol 10.46am, haaa tue si kent da datang, huh! sampai pon. Kol 11 lebih jugak start keje, Orang berniaga dah dapat beribu-ribu ,aku baru nak start kerja. Time start kerja plak sakit hati dengan user ofis tue plak,time nak backup data ade jer alasan nak copy sendiri. Aku nak tolong pun xbagi,entah ape ade dalam hard disk tue pun xtau diorang nk sorok. Aahhh lantak r korang,bek aku buat yang len dulu sementara diorang copy data. Si Kent tue satu menggelabah je buat keje,die pening aku lagi la ggrrrrrr..

Lepas siap keje,user semua da senyum dapat komputer baru,aku amek sign off tros blah. Memang banyakkk masalah sungguh ari nie buat kerja. Btol la orang cakap,semua orang ade masalah,ye la orang yang takde masalah,bermasalah jugak,btol x ???

1 comments:

Ratu Borak said...

ni memang siyes btl masalahnya...masalah mental...hahaha