Tuesday, December 29, 2009

jom support muzikk malaysiaaaa

jom support muzikk malaysiaaaa

Malaysia Indie Bands & Music Portal

  1. RM 0.50 akan dibayar bagi setiap pendaftaran di atas nama anda
  2. Anda hanya layak mendapat RM 0.50 bagi setiap pendaftaran menggunakan kod di atas. Sistem kami akan mencatat bagi setiap pendaftaran yang berlaku
  3. Anda akan mendapat bayaran pada akhir bulan setiap bulan setelah anda berjaya mengumpul 40 pendaftaran bersamaan RM20
  4. Jika tidak cukup 40 pendaftaran yang dikumpul, wang anda akan di bawa ke bulan depan
  5. Anda perlu mengemaskini profil anda dengan memasukkan akaun bank anda.


click Malaysia Indie Bands & Music Portal to register




Sunday, December 27, 2009

I'm Yours...by japan boy[ must view ] wakakaw!!


Dengan ekpresi muke yg begitu hebat

aku respek dak neh..

hahaha...

starting die xtahan

hahaha

siap gosok2 hdung ........



nsib bek dlu aku prnh dgr lagu i'm yours nie

lau x

aku xtau la lgu pe yg dak nie men

haha..

lirik die lak,i'm yours je yg telinga aku dgr..

cm xckup oxygen pon ade..haha

adoii sian dak neh aku gelak kt diee....

pe2 korg enjoy dgr lgu neh...jgn lpe bg lgu neh kt bf or gf korg..miahahhahahahahahaha


p/s: keep it up!!

Saturday, December 26, 2009

Something to Discuss :- DON'T USE BM IN COMPUTER TERMS


Why Malaysian Government insists on using English for math and science?

This is because the whole world uses the language as an information and/or
technology language. How dangerous it will be if we try to use Bahasa,
especially in school. See example below:-

Hardware = barangkeras

Software = baranglembut

Joystick = batang gembira

Plug and Play = cucuk dan main

Port = lubang

Server = pelayan

Client = pelanggan

Try to translate this:

ENGLISH:

That server gives a plug and play service to the client using either
hardware or software joystick.
The joystick goes into the port of the
client.

Now in BAHASA:

Pelayan itu memberi pelanggannya layanan cucuk dan main dengan menggunakan
batang gembira jenis keras atau lembut. Batang gembira itu dimasukkan ke
dalam lubang pelanggan.
Now you know...WHY...


p/s: jgn pk len ea............ miahahahhahaha

Sunday, December 20, 2009

Hantu Ju On yg amek kesempatan.............


AKU BENGANGG TOL LAAA...

DE LG YG AMEK KESEMPATAN MSE KLIK2....

XPHM TOL DIORG NIE,LAU MSUK BLOG ORG KLIK2 XPE LA...

MSUK BG SALAM XPE LG KN?? THEN SUH SINGGAH BLOG DIE,

AKU PON CMBESE LA KN? KLIK KT LINK YG DIE TGGL TUEE...TUP2 BKAK AMEK KO...BKN BLOG TP LAMAN WEB BISNES...

BENDA NIE AKU DE BCE KT SLH SATU BLOG,PROBLEM YG SME GAKK..

TODAY JD KT AKU...DIORG INGT AKU XPRASAN KOTT......


~ HANTU nie pkai nick cutecupcakes

~ nie link HANTU tersebut

~ nie page HANTU..aku blur kn

AGAK2 LA WEII!!

NK BISNESS PON JGN MEN KOTOR!!

ORG LAIN PON CR DUIT GAKKKK......



p/s: hati2 la korg....lau bleh banned je diorg nehh


Friday, December 18, 2009

Microsoft Word Helpline (Kisah Benar)

Ini adalah sebuah kisah benar mengenai Microsoft Word Helpline (bantuan berkenaan Microsoft Word melalui telefon). Seorang pekerja di helpline ini telah diberhentikan. Walaubagaimanapun, pekerja ini telah menyaman Word Perfect atas dakwaan “Memecat tanpa Sebab”. Inilah perbualan telefon pekerja berkenaan yang menyebabkan beliau dipecat:













Microsoft: Ridge Hall computer assistance; boleh saya bantu anda?

User: Ya, err, Saya ada masalah dengan Microsoft Word.

Microsoft: Masalah bagaimana tu encik?

User: Saya sedang menaip, tiba-tiba semua perkataan tersebut hilang.”

Microsoft: Hilang?

User: Ya, ia hilang.

Microsoft: Hmm. Macam mana monitor anda kelihatan sekarang?

User: Kosong, tak ada apa-apa.

Microsoft: Tak ada apa-apa?

User: Blank, ia tak respon apa-apa bila saya menaip.

Microsoft: Adakah anda masih didalam Microsoft Word, atau anda telah keluar?

User: Macam mana saya nak tau?”

Microsoft: Bolehkah anda nampak C: prompt pada skrin anda?

User: Apa tu si-perom?

Microsoft: Tak apalah, boleh tak anda gerak-gerakkan mouse anda di skrin?

User: Cursor pun tak ada: kan saya dah kata ianya tak memberi sebarang respon bila saya taip.

Microsoft: Adakah monitor anda ada power indicator?

User: Monitor tu apa?

Microsoft: Ianya adalah sebuah alat yang ada skrin padanya dan ianya berbentuk seperti TV. Adakah ianya mempunyai lampu kecil yang menyala bila monitor anda dihidupkan?

User: Saya tak tahu.

Microsoft: OK, kalau begitu cuba lihat di belakang monitor anda dan cuba cari socket dimana wayar power anda di pasangkan. Boleh nampak tak?

User: Rasa-rasanya.

Microsoft: Bagus. Ikut wayar tersebut hingga ke plug, dan adakah ianya dipasangkan pada soket elektrik di dinding anda.

User: Yaa, terpasang.

Microsoft: Masa anda lihat di belakang monitor tadi, perasankah anda ada dua wayar terpasang di belakang monitor anda, bukannya satu?

User: Iya ke?.

Microsoft: Sebenarnya ada dua. Sekarang saya nak anda pergi balik ke belakang monitor anda dan cari satu lagi wayar tersebut.

User: Okay, jumpa dah.

Microsoft: Cuba ikut wayar tersebut dan beritahu saya samada ianya terpasang dengan ketat di belakang computer anda.

User: Alamak tak sampai laa.

Microsoft: Ok… boleh cuba jenguk-jenguk samada ianya terpasang atau tidak?

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh juga ke jika anda cuba panjat apa-apa seperti kerusi dan tengok kat belakang tu?

User: Oh, saya tak nampak bukannya sebab angle tak betul, tapi pasal gelap.

Microsoft: Gelap?

User: Ya. Lampu pejabat ni terpadam dan satu-satunya sumber cahaya yang saya ada adalah dari cahaya tingkap.

Microsoft: OK, kalau macam tu hidupkanlah lampu pejabat anda.

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh? Kenapa?

User: Sebab kat pejabat saya “blackout”, tak ada elektrik.

Microsoft: Blackout… tak ada elektrik? Aha, Okay, kita dah dapat penyelesaiannya sekarang. Anda masih mempunyai kotak, manual dan barang-barang pembungkusan semasa komputer ini dihantar?

User: Ada… saya simpan kat dalam almari.

Microsoft: Bagus. pergi ambil barang-barang tersebut dan unplug komputer anda. Kemudian bungkuskan sepertimana masa ianya baru-baru sampai dulu. Hantar balik ke kedai dimana anda beli dulu.

User: Ehh? Ye ke? Macam tu sekali punya teruk ke?

Microsoft: Iya, rasa-rasanya macam itulah.

User: Err… okey lah. Nampaknya saya kena buat macam tu lah. Tapi nak cakap apa dengan pekedai tu?

Microsoft: Beritahu mereka anda terlalu BANGANG untuk memiliki sebuah komputer.


p/s: kpd yg bangang jgn sesekali beli komputer....

Punca Buta Matematik...

Seorang murid di tanya oleh guru matematiknya.

"Jika sebiji karipap berharga empat puluh sen, berapakah harga untuk tiga biji karipap?". Tanya gurunya.

"RM 1 cikgu!". jawabmurid itu spontan.

"salah tu". tegur si guru penuh kasih sayang.

"mungkin amer tak paham soalan, biar cikgu ulang semula, dengar betul-betul. Sebiji karipap berharga empat puluh sen, berapa harga tiga biji karipap?". Amer tetap memberi jawapan RM1

"Salah tu Amer,cuba kira betul-betul". Respon si guru dengan sabar

"Tapi cikgu, tiap-tiap pagi bila saya pergi membeli karipap di warung berhampiran rumah saya, makcik jual kuih tu selalu kata;
"kueh karipap sebiji empat puluh sen, tiga biji seringgit!"

Tuesday, December 15, 2009

Wednesday, December 9, 2009

Words Of The Day......

~ don't play-play (cikgu neh byk tgk sitkom Pua Chu Kang agaknyer)


~ confident level da tinggi tp.............

p/s: sekian untuk hr ini.... hahahhahahhahahahahhahahahaha

Perihal Burger

Berikut di bawah ialah soal jawab kemusykilan mengenai burger yg dimakan oleh org melayu di malaysia .. Diharapkan semoga dgn tersebarnya email ini dpt menjawab segala kemusykilan umat islam di Malaysia mengenai burger..

***

***

***

***

***

***

***

***

FAQ

Siapa yg mula2 buat burger? Org Melayu ke Org Putih?
Jawapan: Org Melayu le, kite yg mula2 buat
Burger Dale (Begedil)

Soalan: Banyak2 burger, burger apa yg sekejap
kat sini sekejap kat sana ?
Jawapan: Burger Rack (Bergerak)

Soalan: Banyak2 burger, burger apa kalau kau
pegang nanti melekat2?
Jawapan: Burger Tar (Bergetah)

Soalan: Banyak2 burger, burger apa yg boleh
didengar?
Jawapan: Burger Ma (Bergema)

Soalan: Banyak2 burger, burger apa yg boleh
mencederakan?
Jawapan: Burger Load (Bergelut)

Soalan: Banyak2 burger, burger apa yg boleh
buat kau macam nak jatuh?
Jawapan: Burger Gar (Bergegar)

Soalan: Banyak2 burger, burger apa yg buat kite
ketawe?
Jawapan: Burger Luck (Bergelak)



Thursday, December 3, 2009

Sushi King,Tidak Halal??????



Berikut adalah petikan dari email, persoalan dari Abdul Rahman Omar (seorang pengguna) kepada pihak pentadbiran Sushi King sendiri mengenai status halal atau tidak restaurant tersebut.

Question:
Dear Marilyn,

Another element of halal is on the use of alcohol in food preparation / cooking or the presence of alcohol in the ingredient use such as sauces etc.

Can you tell me whether Sushi King use alcohol or use materials
(such as sauces) that content alcohol?

Answer:

Dear Mr. Abdul Rahman Omar,

Thank you for your email. For your information, we are not a Halal restaurant as we do not have certification from JAKIM, but we only can claim us as Pork free. All our meat based products like chicken and beef are Halal Certified and we do not use any pork or pork derivatives in our restaurant.

Sushi King is not certified ‘Halal’. This is due to some of our food contains ‘Mirin’.

Mirin is derived from fermentation of rice and it is commonly used in Japanese cooking to enhance the taste of food.

Following are products that contains Mirin:
1. Unagi Kabayaki
2. Unagi Slice
3. Karei Nitsuke
4. Saba Misoni
5. Mamakari
6. Ikura

On top of that, some of our restaurants do sell beer

However, our meat materials such as chicken, beef and seafood are from Halal Certified source.

Hope this clarifies your concern.

Thank you.

Warmest Regards,
Marilyn Lim
Marketing Department
Sushi Kin Sdn. Bhd.
Tel: 03-56319060 Ext: 283


p/s: xprnh mkn sushi .....hohohoo