Wednesday, September 16, 2009

Kg ku....................tggu kedatanganku











[ klik tuk tumbesaran ]

Laluan perjalanan
Kuala Lumpur-Highway Karak-Bentong-
Raub-Kuala Lipis-G.Musang-K.krai-
Machang-Jerteh

Salam all
Tinggal lebih kurang 4 hari lagi umat islam menunaikan ibadah puasa tahun nie...lepas tue kita same2 menyambut Aidilfitri...seperti biasa aku d perantauan lg(t'ingt lagu Dendang Perantau)
huk huk.... Raya tahun lpas aku blik ngan kete,taun nie aku balik nek moto berkonvoi ngan member aku ke pantai timur(Jerteh Trg)....Kteorg plan balik jumaat pg selepas selesai sahur,ye la bertolak pg2 coz pg sejuk sket kn,lg pon perjalanan kteorg maybe amek masa 6 atau 7 jam,lme tue!
Kali pertama aku balik ngan motor,rase teruja de jugak,ye la msti byk kenderaan ats jalan odw time blik nnt....Ermmm..pape pon korang doakan aku n member aku selamat smpai yer...thnx! Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin
Sekian

JOM LAYAN lagu nie


p/s: pas nie seminggu offline




Monday, September 14, 2009

kad raya..............................ikhlas dr eG's














Salam Lebaran tuk semua....ikhlas dr pemunyer blog neh..
sape2 yg jenguk page nie.....sila copy kad raye yg xseberapa nie yer,
(tuk copy klik pd kad tue n then right klik n save)
tq..........hee

jgn lupe mkn ketupat tue..rendang xsmpat wat..hihihihi
Maaf Zahir Batin yer.................................

Sunday, September 13, 2009

Jiwang time......Thomas arya- Bunga



beshh sioottt lagu nie ....Layannnnnnnnnnnnnnnnnn


Thomas arya- Bunga

Merana kini aku merana
Kekasih tercinta
Entah kemana
Sendiri kini ku dibalut sepi
Tiada tempat tuk bercurah lagi

Dimana kini entah dimana
Bunga impian
Yang indah dimata kurindu tutur sepamu
Nan saat kau barada disisiku..
Kini tinggallah kusendiri
Hanya berteman dengan sepi
Menanti dirimu kembali

Disini ku terus menanti
Akan kucoba untuk
Menanti dirimu kekasih

Oh bunga..
Dimana kini kau berada
Jangan biarkan diriku
Dalam kesorangan

Oh bunga..
Jangan kau gores luka didada
Sunguh diriku takkan kuasa
Campak kan kenanga
Ho ho ho..



p/s: teringattt zaman2 kegemilangan dlu...............ahaks!

Saturday, September 12, 2009

Senyuman.....

Sape Hebat
Man : Bapa aku hebat. Dia polis. Semua orang takut ngan dia.
Ali : Eleh, bapa aku lagi terer. Kalau dia suruh orang tunduk, mesti orang tu tunduk.
Man : Wow! Bapa kau keja apa?
Ali : Tukang gunting rambut.


kelas B.I
Ayah : Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer...! Apasal hah?
Anak : Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila turn adik jer, bintang dah abis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.


Sudu
Doktor : Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari.
Pesakit : Eh! tak boleh la doktor.
Doktor : Kenapa?
Pesakit : Rumah saya ada dua sudu jer.


Mayat
Cikgu : Hasan,sambungkan 2 ayat ini menjadi satu. 'Ali menaiki basikal ke sekolah. Ali ternampak mayat.'
Hasan : Ali ternampak mayat menaiki basikal ke sekolah.


Tiru
Cikgu : Encik,anak awak didapati meniru Ali dalam exam.
Bapa : Apa bukti awak?
Cikgu : Encik tengok soalan nombor 4 nie. Siapakah menemui Pulau Pinang? Seman tulis "Saya tak tahu"dan anak encik tulis "Kalau engkau tak tahu, aku lagi la tak tahu".


Doktor
Suatu petang datang seorang lelaki berumur ke kelinik ENT, kerana telinganya di masuki biji kacang hijau semasa dia membeli barang dapur di pasar.

Doktor : "Selamat petang..."
Pesakit : "Selamat petang Doktor!"
Doktor : " Ada masaalah apa ...?"
Pesakit : "Telinga saya dimasuki biji kacang hijau, Doktor..."
Doktor : "Biar saya periksa telinga anda!"

Doktor pun lalu memeriksa telinganya,dan rupanya biji kacang tersebut cukup susah di ambil malah mungkin perlu pembedahan.

Doktor : " Ada 2 cara untuk mengeluarkan biji tersebut..."
Pesakit : "Apa caranya doktor?"
Doktor : "Pembedahan kecil kosnya 2 ribu ringgit dan pilihan kedua pula percuma..."
Pesakit : "Mahal sangat Doktor, kalau yang percuma bagaimana?"
Doktor : "Yang percuma kena sabar..."
Pesakit : "Baik, saya sabar, dan bagaimana caranya...?"
Doktor : "Anda sirami telinga anda 2 kali sehari dan nanti jika sudah jadi tauge' anda tinggal tarik keluar."
Pesakit : "Huh


p/s:mulakan hari anda dengan senyuman...................................... eG's

Wednesday, September 9, 2009

Jawatan Kosong [ Network Engineer ]




















ANNOUNCEMENT

MESINIAGA sebuah Syarikat IT (FULL IT) tade campor lain..

so pade sape2 yang ade Kelulusan dalam bidang IT meh2 join Kitorang.

JAWATAN yang ada skg ni NETWORK ENGINEER, CUSTOMER ENGINEER & SOFTWARE ENGINEER

Minimum Kelayakan :

Diploma @ Degree dlm Computer Science, Teknologi Maklumat, Networking dan Computer Engineering

sekurang-kurangnya ada experience dalam installing,configuring,troubleshooting n maintaning a whole IT device/system..sbg contoh notebook,printer,networkingequipment.

Fresh graduate pun bole apply.

Kalau ada technical certifications mcm MCTS, MCP, MCSA, MCSE, CCNA atau CCNP tu satu kelebihan.kalau tade pn tape.

kalau ada yang berminat boleh send resume ke applyjob2099@yahoo.com


UPDATE!

Pada yang berminat untuk isi jawatan ni sila email pada saya (applyjob2099@yahoo.com)ASAP untuk detail. TQ

p/s:pd sape2 yg berminat ley antar resume ke email kt ats tue ye...aku just foward dr syok.org
jawatan yg menarikk...lau aku da grad,da try da...sme bidang beb! huhuhu


DCNET Family 2007/2 Session

DCNET '09

tgk tue asik men hp jerr..ishh

yg pkai bju putih tue..hehehe


mus yg sengal..huh!

Salam all
hyeeeppp semua,lme2 skali br de entry baru kn? hee bz la katakn...
bz la sgt kn...
kali nie aku tayang la family aku,mean family,1 course,1 kelas,1 kepala(de yg x sekepala kot).heee
ye la jarang 1 course amek gambar smua skali..hee xsgka rmai gak kn....hee
kteorg amek gmbr nie untuk wt kad raye,khamis nie ade event berbuka puasa kt Hotel Prescott,kna bayar RM36 satu kepala...agak2 berbaloi x? mmg kenyang la kot time tue..heee xsabar ase...weeeee
lg pon kteorg pon da sem akhir,sem depan da praktikal,lom tentu dpt jmpe lg pasnie...masing2 pas grad maybe keje or continue study kt tempat len...so event nie cm kenangan la kot..heee
Ermmm...kt ats tue de sket gmbr yg smpt aku enterprem..heee
trime kaceh photographer..weeeeeee
k la t smbung pas jamuan berbuka tue yerrrr
akan ku cterrr lam next entry..(wah asl skema gler ayt entry kali nie)
hahhahaha blur kot....
sekian....



Tuesday, September 8, 2009

Magic 5 senn...........WORKING!!!



Sepasang suami isteri dah bersiap-siap nak masuk ke bilik tidur bila tiba-tiba mereka terdengar suara anak bongsu mereka menangis teresak-esak .

Mereka pun pergi mendapat anak itu lalu bertanyakan kenapa dia menangis.

Si anak menjawab dia telah tertelan duit syiling lima sen dan sekarang dia takut akan mati sebab tertelan duit tu, lalu terus menangis teresak-esak.

Si ayah yang buntu nak memujuk anak itu tiba-tiba teringat duit dalam poket seluarnya lalu mengeluarkan duit lima sen. Kemudian si ayah berpura-pura membuat magik dan mengeluarkan duit lima sen dari telinga anaknya. "Ha, kan ayah dah keluarkan ni." Si anak teruja dan terus berhenti menangis.

Dengan sepantas kilat anak itu mengambil duit lima sen itu dan menelannya lalu berkata, "Buat lagi sekali ayah."

p/s: de gak yg kna penamparrr





Friday, September 4, 2009

CORSAIR GAMING MEMORY for SALE!!!

SALAM ALL

Entry kali aku bkak tuk tlg member aku MADUZ,beliau de nk jual
CORSAIR GAMING MEMORY (gmbr kt bwh)
detail2 de kt bwh..pd sape2 yg berminat ley contact trus ngan beliau ,contact no de skali kt bwh...






Starting price: RM100 each. Kalo 2 units: RM200

Harga boleh nego lagi.

Contact Details:
Nama: MOHAMMAD FIRDAUS BIN GHAZALI
NO.TEP: 0138115150
EMAIL: fighaz@gmail.com
Maybank2U: 111114371480

Maduz blog http://www.livedying.blogspot.com/


Untuk membuat order, sila nyatakan:
Nama:
No.Tep:
Email:

p/s: Sila prnt scrn gmbr selepas membuat pembayaran.



Thursday, September 3, 2009

Bahagiakah Kahwin Dengan Programmer?

programee Pictures, Images and Photos

Kawan Kawan, Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang "programmer" anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari. Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari.

Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."

Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami : Bad command or filename.

Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!

Suami : Errorneous syntax. Abort?

isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa..... Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?

Suami : Variable not found...

Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.

Suami : Sharing Violation. Access denied...

Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.

Suami : Too many parameters...

Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.

Suami : Data type mismatch.

Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.

Suami : It's by Default.

Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?

Suami : File in use ... Try later.

Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?

Suami : Unknown Virus. "


p/s: pd isteri2 yg suami programmer...bt2 phm je la yer kih kih kih