Thursday, September 3, 2009

Bahagiakah Kahwin Dengan Programmer?

programee Pictures, Images and Photos

Kawan Kawan, Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang "programmer" anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari. Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari.

Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."

Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami : Bad command or filename.

Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!

Suami : Errorneous syntax. Abort?

isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa..... Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?

Suami : Variable not found...

Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.

Suami : Sharing Violation. Access denied...

Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.

Suami : Too many parameters...

Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.

Suami : Data type mismatch.

Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.

Suami : It's by Default.

Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?

Suami : File in use ... Try later.

Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?

Suami : Unknown Virus. "


p/s: pd isteri2 yg suami programmer...bt2 phm je la yer kih kih kih



8 comments:

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

hahahahahah.....
bt0l2 cm hmpes!

kakna said...

sampai begitu sekali kah??
memang sakit jiwa cenggini..

butterfly said...

waaa...
leh jd gile kalu cam nie...

sakaKun™ 2009 © said...

hehehe....try la kawen ngan programmer..mne tu kn...hehehhe

ezany said...

hahaha.. klu isteri lak yg programmer camne ek..

sakaKun™ 2009 © said...

lau isteri programmerrr xd hal
kuota 4 bro..hahahha
carikk len kot...hehehe

ikeen said...

wooopp..xbesh2..t die nk ckp gune coding gak..lame2 kne virus..teros lenyap..kahkah

cinta lea ixora said...

hahahaha.. menarik.... siot la dpt laki cmtu... asek gune bahase programming jer... huhu