Monday, August 10, 2009

[Edisi Siasat]: Company tak bagi solat

Apa nak jadi? Ini Edisi Siasat.

Sebuah syarikat di Malaysia masih mengamalkan diskriminasi terhadap pekerja-pekerja Muslim. Apa yang berlaku, pihak syarikat telah mengeluarkan memo, mengharamkan sama sekali pekerja Muslim untuk bersolat di waktu kerja. Solat yang hanya mengambil masa 5-10minit pun tak boleh ke? Ini patut kita kasi report kat televisyen, media, report kat suhakam.

Berikut adalah isi kandungan memo tersebut:

[klik tuk besar kn gmbar]

Nie plak company tersebut..


Mari banned syarikat ini.. Apa lah, dah 50 tahun merdeka pun tak reti ke yang kita ni pelbagai kaum.. bodoh!

p/s: ade lg ker company cmnie? huh!!!
Malaysia nie negara ISLAM!


saka a.k.a izz3

5 comments:

lumut said...

sah2 kayu manager die..
tah pape..

kiNaKoYu @ AsMaWaTiE ALiaS said...

lor....ada gak yg mcm tue. mcm family saya lak. dia bg sembahyang, tapi x mo buat bilik khas tuk sembahyang.

kiNaKoYu @ AsMaWaTiE ALiaS said...

terbuat family lak..company...

>>>nak cepat taip tersalah taip lak.!!!

A.N.D.I.Z.A.®™ said...

Salam..pada pendapat aku la company sepatutnya tidak boleh buat macam tu...dia harus menjaga kebajikan pekerja dia juga..tapi kalau dia kafir memamang kafir la x reti nak jaga kebajikan..yang dia tahu prestasi company je...

lagi satu ada juga company yang memberikan kelongaran pekerja menunaikan solat tapi apa yang terjadi pekerja tu curi tulang pulak nak solat pun nak berjam-jam...so tu pun tak betul gak..

just pendapat tak seberapa

sakaKun™ 2009 © said...

yup ...btol tue...ats dr msing2 la kn...